2007/04/29

Upptäckt Ljudboken

Jag har upptäckt Ljudboken. Eller inte upptäckt som i upptäckt ngn sensation som ingen annan upptäckt. Utan jag själv har upptäckt något nytt. Nämligen Ljudboken.

Jag åker otroligt mycket tåg - till jobbet i ljusdal (enkel knappt 2h) och till Sthlm titt som tätt. Istället för att läsa så har Jesper invigt mig i ljudböckernas land. Det går bra att lyssna - dock så kan man slummra till ibland om man är lite trött. När man läser en bok kan man ju skumma texten lite för att gå lite fortare fram - det går inte med ljudboken.

Jag har precis läst (lyssnat) på Stieg Larssons Män som hatar kvinnor. Otroligt bra bok; spännande, kittlande - ja den har allt. Jag rekommenderar den varmt.
Det finns tre böcker i serien. De ytterligare är Flickan som lekte med elden samt Luftslottet som sprängdes. Just nu håller jag på med Flickan som lekte med elden. Sen får Luftslottet ta vid.

Så jag ser fram mot nästa tågresa då jag får lyssna lite mer sammanhängande på boken.

/Karin

2007/04/21

Vem har lagt dem där då?

Nu befinner jag mig på Centerkvinnornas Förbundsstämma i Alingsås. Jag är här i jobbet och tillsammans med 9 ombud från Gävleborg. Jätte spännande att få vara på min första Centerkvinnostämma! Det är 170 ombud samt många fler här. Så det ska bli roligt med en stämmobankett ikväll med grillbuffé.

Under invigningen igår, förvånande eller inte, så gick Annika Qarlsson på styltor genom stämmolokalen. Läckert. Maud Olofsson och Lena Ek invigningstalade oxå. Maud är engagerande, öppen och rolig att lyssna på. Hon pratade om regerings arbete och allt som regeringen nu håller på att genomföra. "Va mkt Ni levererar och så fort" är kommentarer hon hör. Hon säger oxå "Detta är vad vi sa i valrörelsen att vi skulle göra" Då hade hon mötts av "Sa ja". Kommunal säger "Vi vill ha kompensation för skattesänkningarna". HALLÅ? vem begär kompensation för skattesäkningar.

Jag tycker det är konstigt att folk blir så förvånande, men samtidigt när S regerade så sa det så mkt i valrörelsen och levererade aldrig. Nu har vi ÄNTLIGEN en regering som levererar det de har sagt.

Maud påtalade att det har varit många förlorade jämställdhetsår med S vid makten. Lönegapet har öket, antalet kvinnliga företagare ökade inte, förtidspensionärenra har ökat. Nu tar alliansen fram en handlingsplan för mäns våld mot kvinnor, hedersvåld, prostition och handel med barn! 120 miljoner ges tikk kvinnojourerna. 100 miljoner satsas för kvinnligt företagande. Sverige ligger på 23e plats i Europa med andelen kvinnor som driver företag. Med den takten som S hade så skulle det ta 80 år innan det blir lika många kvinnliga företagare som män - så länge kan vi inte vänta.

Lena Ek, Centerpartiets EU-parlamentariker, invigningstalade oxå. Vi glömmer ofta bort vår fjärde nivå - Europanivån. Där finns det otroligt mkt att arbeta med och är mkt intressant. Lena har blivit vald till den främste parlamentarikern i Europaparlamentet! Grattis Lena!
Lena berättade att i bland annat Polen så är abort olagligt. En kvinna som dokumenterat skulle bli blind om hon skulle genomgå en graviditet nekades abort. Hon nekades och är idag blind. Hemskt tycker jag. Jag ser med gläde att på DNdebatt idag skriver Göran Hägglund att KD vill att utländska kvinnor ska få genomföra abort i Sverige. Det är humant och rätt av Sverige. Jag väntar på propositionen. Lena påtalade vikten av kvinnor att få bestämma över sin egen kropp. Jag håller med.

Lena tog även upp den svenska budgetdebatten och Per Nuder. Han sa i riksdagen "Ni sparkar på dem som redan ligger ner". Lena kontrade "Men vem är det som har lagt dem där?"

Just nu fick Karin Ånöstam, ordförande centerkvinnorna i Gävleborg applåder i talarstolen när hon menande att Centerkvinnorna måste stå upp för den svenska matproduktionen. Hon menade att Maud och Centerpartiet påtalar energiproduktionen och CUF vill avskaffa jordbrukdssubventionen.

En bra stämma. Mkt folk och mkt trevligt!

/Karin

2007/04/14

Sommar, sommar och sol ?!

Idag ska det bli många många varma grader ute. HÄRLIGT!! Våren är här och det känns underbart. Jag ska ta med mig solstolen och Mp3:n ut på balkongen och njuta lite i solen till Steig Larssons bok "Män som hatar kvinnor". Mkt bra och fängslande bok. Det är första gången som jag ger mig på en ljudbok. O ja, det får faktist rätt så bra (förutom att min MP3 inte verkar kunna sortera filerna rätt).



I förrgår åkte jag och Stina till Sthlm för att gå på Lena + Orups show på China teatern. 2 ½ timmes hits och show. Det var hur bra som hellst. Jag och Stina konstaterade att vi inte saknade en enda hit. Vi slummrade över hos Lisa efter att vi hade kollat på lite Thailandbilder och druckit ett glas vin. Stina och Tobbe har varit i Thailand (lika så Anders, Mia, Ullis och PO) - roligt att se bilder från detta resmål som man hoppas att man får åka till ngn gång. De passade även på att förlova sig - grattis grattis på Er!!

Påsken firades med lite flytt, i Söderhamn och i Segersta. Trevligt och träffa på massa folk.


Mkt politik har det varit i veckan. Strategier för främlingsfientliga partier, hur ska landstinget i Gävleborg styras och på måndag presenteras Vårbudgeten. Det har ju presenterats lite förslag varje dag nu med mijlösatsningar, ungdomsjobben, sjukskrivningar osv. Det händer saker i Svensk politik och riktiningen för Sverige håller på att styras om. Det var på tiden. Äntligen ska vi kunna ta tillvara på alla möjligheterna.

/Karin

2007/04/05

Centerstudenter håller Förbundsstämma

Centerstudenter håller sin förbundsstämma i Stockholm den 5-6 maj. Alla medlemmar har rösträtt på stämman och hälsas därmed välkomna!

Förbundsstyrelsen har skapat en stämmo-blogg och den kan Du följa här! http://sthlm07.blogspot.com/.

Glad Påsk på Er Alla!

/KA

Ny utredning - dags för handling

För, ja jag vet inte hur många gånger, sak kårobligatoriet utredas igen. Den 4 april lämnande regeringen kommittédiriktiv för en utredning om kårobligatoriets avskaffande.

Nu är det dags att gå till handling i denna fråga. Den borgerliga regeringen öppnar upp för att det kommer att bli ett positivt beslut i denna fråga - att kårobligatoriet äntligen kommer att avvecklas. Den 15 februari 2008 ska utredningen presentera sitt förslag på:

- hur kår- och nationsobligatoriet kan avvecklas
- kartlägga de konsekvenser som kan uppstå samt föreslå hur de kan åtgärdas
- säkerställa ett modert studentinflytande
- hur studeranderepresentanter ska utses
- se till de ekonomiska konsekvenserna för kårer- och nationer

Spännande!
Det är dags att avveckla kårobligatoriet nu. Ingen person ska behöva tvångsanslutas till en förening.

/Karin, från SJ