2007/06/15

Minns vad han gjort....och mkt händer!

Till slut börjar Danielsson minnas vad han gjorde Annandagen 2004 då tsunamin tog stora delar av sydost Asien. Han har pendlat fram o tillbaka vad han gjort denna dag. Många rykten har spridits - men ska det ta två år innan man kommit på vad man gjort? Jag tycker detta är en skam för alla människor som har drabbats av detta. Sluta ljug och tala om sanningen istället. En sanning som det tagit två år att få fram. Han sägs ha tagit emot mail vid halv sju-tiden på morgonen - mail som aldrig skickats till honom. Alltså vad är det här?
Mannen med de väldiga ögonbrynen - Johan Hirschfeldts - presenterade igår rapport nr två i frågan.

I onsdags var det även partiledardebatt i riksdagen. Den sista för Lars Lejonborg och den första för Mona Sahlin. Jag kunde tyvärr inte kolla på debatten live men har läst riksdagens protokoll från debatten. Jag såg inte heller ngt nytt från Mona. Hon konstaterade att saker är på rätt väg. Men hon vill även återställa en hel del saker, alltså återgå till det som gjorde att S förlorade valet i höstas.
Hon vill ha en stark, bra och trygg a-kassa. Mona, a-kassan ska va en omställningsförsäkring - inte den premanenta finansieringsform som Ni vlll ha.
Mona undrar varför alliansen vill stanna utbygnaden av högskolan. Jo därför att vi inte delar Ert mål om att 50% av en årskull ska ha högskoleutbildning. Det finns inget självändamål att människor ska ha en högskoleutbildning. För Er fungerade målet att skuffa undan människor från arbetslöshetsstatisitiken men när de väl kom ut så fanns det inga jobb. Arbetsmarknaden och högskoleutbildningen måste gå hand i hand.
Ungodomsarbetslösheten - det var ju inget problem före valet Mona. S ville få oss att tro att arbetslösheten inte var något problem. Men det visste människor ute i stugorna. Om man jämför första kvartalet 2007 med 2006 så har 44 000 fler ungdomar mellan 16-24 år fått arbete. Det är underbart!

Jag är inte nöjd än. Det finns väldigt mkt kvar för vår regering att göra. Tur är väl det att det fortfarande finns drygt 3 år kvar att styra om Sverige. För det behövs!

Nu ska jag iväg på en utbildningsdag kring Ansvarskommittén - Vad innebär Ansvarskommitténs förslag för Hälsingland. Spännande och se om det är några Moderater där. De vill ju förkasta detta förslag. Återkommer med kommentarer.

/Karin