2005/05/29

METRO: Cheezus - vilket politikersnack!

När jag passerade Sthlm Central i fredags för att ta mig till Förbundsstyrelse-intro i Eslöv han jag få med mig en METRO från centralen. Där var en rolig artikel där ostexpterter reder ut vilken ost partiledarna egentligen är. Detta pga av att Göran Persson uttalat sig att vara en stark och god Västerbotten ost.

Från artikeln:
Lars Lejonborg - Brie
Han är EU-vänlig. Brie är en ganska tråkig ost men samtidigt mjuk och anpassningsbar. Han formar sig lite som han vill.

Göran Persson - Hushållsost
Han tror han är en Västerbottenost - men så stark och god är han inte. Hushållsosten har smakat likadant i alla år - som socialdemokratin.

Göran Hägglund - Prästost
Han är ju klat en prästost. Men han verkar lite mesig så det blir inte lagrad utan en mild ost.

Fredrik Reinfeldt - Baron
Inte lika hård som Grevé. Lit emer folklig. Men man associerar till de rika och finare typerna. Men de kan ju vara trevlig för det.

Maud Olofsson - Västerbotten
Hon är ju från Norrland och så är hos stark och verkar god. Starkare än Göran tror han är i alla fall. Och verkar starkare än de andra i det borgerliga blocket.

Maria Wetterstrand - Getost
Den här osten är kravmärkt så den passar en miljövän. Men den är opastöriserad och hon är ju nybliven mamma så hon får vänta lite med att äta den.

Gudrun Schyman - Gammeldansk
Hon bor ju i Skåne och så kör hon sitt eget race. Den hrä osten är stark så det räcker med en skiva i taget. Dessutom luktar den lite eget. Och så är omslaget rött.

Lars Ohly - Knockanore
Han sticker ut elite och går sin egen väg. Man vet inte så mycket om honom. Förutom att han är kommunist. Tyvärr har vi ingen ost från Ryssland.

Källa: Metro 2005-05-27

Tyvärr så råkade de glömma Peter Eriksson.

/KA