2005/05/11

Go Skolverket!

Ett internt arbetsmaterial har kommit ut från Skolverket. De skriver där om hur måluppfyllelsen ska bli bättre i grundskolan. Bland annat så föreslår man att betyg ska införas från årskurs 7 samt att skriftlig inforamtion ska ges till elev och förälder från åk 5.

Jag tycker detta är bra. Det bör finnas möjligheter att tidigare se hur elever når de uppsatta målen - om med detta förslag så så ökar möjligheten för fler elver att gå ut grundskolan med godkända resultat. Då tror jag att både eleven och föräldern tidigare måste få reda på detta så det inte kommer som ett brev på posten mot vt i åk 8.

Skolminister Baylan vill att eleverna ska ha arbetsro. Men det blir ingen arbetsro om eleverna i sent i åk 8 får reda på hur de ligger till. Får de veta de tidigare så kanske de kan få arbetsro och stressen minska.

Jag hoppas bara Skolverket vågar stå för sina åsikter denna gång och inte dra tillbaka sina rapport.

/KA

3 Comments:

Blogger Johan Sjöberg said...

Håller med fullständigt. Hörde att Baylan prickats av KU för ministerstyre i samband med Skolverkets första rapport. Han verkar inte helt 100 den där Baylan.

10:38 em  
Blogger Karin Andersson said...

Precis. Skolverket fick ju dra tillbaka rapporten där det handla om att friskolor var bättre än kommunala (fritt citerat). Snacka om ministerstyre. Men de är väl rädda...Maktskifte 2006! :)

12:15 fm  
Blogger Magnus Andersson said...

Jag håller verkligen med! Det är oerhört viktigt, och CUF har under dagarna tagit många konkreta beslut om kvalitet i främst hö

10:20 em  

Skicka en kommentar

<< Home