2006/01/03

Ny logotype och kongress

Vänsterpartiet har lanserat en ny logotype. Lars Ohly säger att den tidigare logotypen "var väldigt ful" samt att den var stel och fyrkantig.

Visst är det skönt att vi slipper Vera? Annars tycker jag att loggan ser väldigt kantig ut...kanter som man kan sticka sig på. Dags att ta fram blomsaxen så man kan rensa rabatten under valrörelsen.

Vänsterpartiet håller även kongress i helgen. Jag läser till tidningarna att
"Nytt för i år är att alla medlemmar får vara med att påverka genom motioner vad de tycker ska framgå i vänsterpartiets valplattform."
Visst är det spännande att medlemmarna får vara med att påverka i vänsterpartiet? Grattis till Er medlemmar!
"Vi föredrar att kalla den offentliga sektorn för den gemensamma sektorn......samhället ska återta det som tidigare privatiserats"

Det handlar alltså om att återta människors visioner om att driva ngt eget. Vem som driver skolan, städfirman eller hälsocentralen borde väl inte vara det centrala? Utan det måste vara att människor får jobb och att servicen som ges är av god kvalitét - är den offentliga sektorn en garant för det? Självklart inte.

/KA

4 Comments:

Blogger tomasrj said...

Karin. Demokratin i vänsterpartiet kan jag lugna dig med är långt vidare än i andra partier. Vi var först med öppna kongressen och bjuda in media - något som de andra partierna tagit efter oss på. Åtminstone på lokal- och distriktsnivå så är våra möten öppna för alla.

Den offentliga sektorn är en garant för att människor inte utnyttjas och att verksamheten inte är onödigt dyr på grund av profitintresse.

1:51 em  
Blogger Markus "LAKE" Berglund said...

Visst Tomas. Vänstern kallar sig ju till och med "Ultrademokratiskt", och kallar man sig det, då måste väl allt vara jättebra?

Kul skrivet Karin, bara LITE ironi! :-)

Mina tankar kring nya loggan och försvninnandet Vera via denna manuella trackback:
Lakes Laknoismer- Mindre lyckad logga

Referens till "Ultrademokratiskt" som jag också skrev om på min blogg.
Lakes Laknoismer- Roliga åsa

1:02 fm  
Anonymous Anonym said...

He, lite kul faktiskt. Den gamla loggan (viket inte var Vera) var ett v som symboliserade en nedåtgående pil som vände uppåt, vilket skulle symbolisera partiets förnyelse som hade sin avspark samma kongres som loggan tog. Det skulle ju se lite tokigt ut nu om v:et skulle få en krok till neråt nu när förnyelsen kommit på skam :-) Alltså, med inslagen färdriktning var det nödvändigt att byta logga.

3:30 em  
Blogger Ola J Hedin said...

Det Björn beskriver låter som W... som i Werner? Men allvarligt, är Vera borta eller ej? Det vore ju en fantastisk fin extra julklapp!

11:03 em  

Skicka en kommentar

<< Home