2005/11/29

Oppositionens budget vann gehör!

Jag sitter hemma och tentapluggar, men jag på datorn rullade direktsändningen från Landstingsfullmäktiges sammanträde från Bollnäs. I LT är det S+V+Mp som styr. Nyligen har två från vänsterpartiet valt att hoppa av V och bildat Söderhamns vänstern. Därför var dagens LT-fullmäktige intressant då dessa två deklarerat att de skulle rösta på oppositionens förslag till skattehöjning. Majoritetens förslag var en skattehöjning på 50 öre, medan oppositionens var på 32 öre. I och med Marcus och Annas avhopp så skulle oppositionens förslag få 1 rösts övervikt..ja så tight är det i landstingsfullmäktige.

Det begärdes votering, och voteringen verkställdes. Ang skatten så utföll det som så att majoritetens förslag tick 37 röster och oppositionens förslag fick 38 röster. Oppositionens skattesats bifölls alltså.

Vid votering om budet utföll det som så att majoritetens förslag fick 34 röster och oppositionens fick 36, 5 avstod. Oppositionens budgetförslag bifölls.

Min fråga är; vad händer nu? Lämnar Ingrid Amrén som (s) landstingsråd in sin avskedsansökan eller sitter hon kvar och styr landstinget med en budget från de borgerliga? Ska bli spännande med de regionala nyheterna 22:15.

/KA