2006/11/02

Samverkan för Bollnäs

I går presenterades Samverkan för Bollnäs som kommer att styra Bollnäs 4 år framåt. Samverkan består av Centerpartiet, Moderaterna, Folkpartiet, Sjukvårdspartiet och Kristdemokraterna.

Evy Degerman blir kvar som KS-ordförande och Kommunalråd, likaså Christina Wall i Socialnämnden. Övriga Centerposter i de förhandlingar som varit är att Lars-Göran Larsson blir kvar som ordförande i Miljö- och Byggnämnden, Karin Ånöstam blir 1e Vice ordförande i Barn-Utbildning-Kulturnämnden, Per-Erik Andersson (min bror) kvar som 1e Vice ordförande i Teknik-Servcie-Fritidsnämnden samt ordförande i BORAB (renhållningsbolaget). Stefan Jonäng kvar som ordförande i Bollnäs Bostäder. Maud Kvarnäng blir ordförande i det nya Värmebolaget. Kenneth Nilshem blir ordförande i Nämnden för lärande och arbete.

Ingrid Hammarberg får kliva av posten som ordförande i Barn- och utbildning och blir istället Kommunfullmäktiges ordförande. Åsa Äng Eriksson blir istället ordförande i Barn-utbildning-Kulturnämnden. Vidare får Sjukvårdspartiet vice ordförandeposten i Nämnden för lärande och arbete.

Jag vill passa på att tacka Ingrid för de här fyra åren. Iof är det två månader kvar tills skifte sker, men ändå. Jag har varit ledamot i BUN nu under mandatperioden - visst det har varit turbulent, men vi har alla kommit stärka ur det. Vi har utfört bra politik inom utbildning i Bollnäs och det har vi gjort tillsammans alla fyra partierna.

Nu ska jag ge gärnet i fyra år till i Bollnäs!

/Karin