2006/10/16

Extra nämnd

Idag hade vi extra nämnd med barn- och utbildningsnämnden i Bollnäs. Anledningen var budgeten. Är väl lite mer nöjd nu än vad jag var innan, men ändå inte nöjd. Känns som att man inte varit delaktig i budgetprocessen. Det är något man måste vara under nästa mandatperiod. Sätta sig ner med förvaltningen och gemensamt ta fram ett förslag. Just för att man kan förstå varandra i prioriteringarna, se konsekevenser när man simulerar osv. Man kan ställa sig frågor varför man ökar vikarepolen när antalet elever i grundskolan minskar osv.

Nu ska vi gå upp till KF för att begära tilläggsanslag för att få vår budet att gå ihop. Vi får väl se om vi får det - får väl argumentera för det. Samtidigt är det lite konstigt att man inte kan hämta hem 3.1 miljoner i en budget på 480 miljoner.

Socialdemokraterna la ett förslag om att utreda fler F-9skolor i kommunen. Ngt som vi i Centerpartiet känner oss lockade av. Att kunna följa eleven genom hela grundskolan med utvecklingsplaner osv tycker jag känns bra. Men detta får inte ske på bekostnad av våra små skolor. Jag är mer lockad av ett f-9-områden där t ex Kilafors-Segersta-Västansjö är ett. Där det finns skolor från F-9 och där byskolor finns. Där kan man oxå följa eleven genom att skapa en områdeskultur för detta.

/Karin