2006/10/29

Veckan som gått..

I dagarna presenteras skuggbudgetar från oppositionen och S var först ut med sin. Det kan ses som en markering från deras sida att inte presentera den samma dag som Mp och V. En markering att vi inte vill samerbeta med Er.
S budget är en följd av deras vallöften - med lite bortsopning på det som Mp och V ville. Men har inte S lärt sig ngt? De förlorade valet på sina löften och bristen på att få fart på Sverige och bristen på förslag i valets stora fråga - jobben. Att de inte tog chansen att skapa ngt nytt - men med bristen på politisk ledning för tillfället så vågar de kanske inte staka ut en ny väg. Arbetet har som sagt börjat att leta en ny ledare för S. Ett oppositionsparti som är utan tydlig riktning och ingen aning om vem som ska leda partiet. Det blir spännande debatter i riksdagen framöver med partiledardebatt med en avgående partiordförande. Tänk om de inte väljer en partiledare som inte sitter i riksdagen...då blir det ännu mer spännande debatter då partiledardebatten förs av S:s gruppledare i riksdagen...

Just nu pågår massprotester mot regeringens förslag om a-kassan. Alla ska ha en trygghet om man blir arbetslös - en trygghet som ligger i en omställningen för ett annat arbete. Mitt fokus är att alla ska ha 100 % av en lön och inte 80, 70 eller 60 %. Vi behöver fler i arbete för att klara vår välfärd och då behöver företag våga anställa igen. Det är detta som borde vara fokus från facken; hur får vi fler i arbete, hur får vi företag att börja anställa våra medlemmar. För det kan ju inte vara ett självändamål att man ska leva på a-kassa.

Nya ministrar har oxå kommit till. De känns trygga och vettigt valda. Nu hoppas jag att fokus kan lyftas från skandaler till fokus på politiken. Men tyvärr så slår den svenska avundsjukan till.

I veckan väntar möten i Bollnäs. Kommunfullmäktige, budgetmöten och möte med Länsrätten. Snart presenteras oxå majoritetsläget i Bollnäs. Samtidig så tänkte jag ta o fylla år lite oxå :) Hade lite födelsedagsmingel igår med snittar och gott. Trevligt!

/Karin