2006/04/12

"Ole dole arbetslös"

Fick ett tips från Tessan kring en krönkika i dagens Sthlm City skriven av Sakine Madon kring "Akta dig för plusjobb". Ni finner den på http://www.city.se/kronika.asp (får kanske klicka på Sakines namn imorgon).

Här kommer nga citat ur Sakines krönika:

"...Här kommer några tips till unga arbetslösa. För det första: Ödsla inte tid på arbetsförmedlingen. Att jamsa runt på ett ställe där en handledare matchar ett jobb till arbetssökande per år är slöseri med tid."
-------------
"....Akta dig också för så kallade plusjobb. 1 000 (en droppe i havet) plusjobb ska strös ut till ungdomar. Även om risken är minimal att just du ska få ett av dessa, var medveten om att plusjobb varken är a-kasse- eller sjukpenninggrundande. "
-----------
"Sugen på att protestera och klaga på usla arbetsmarknadspåhitt, kliar det i kroppen? Ut och protestera mot plusjobb! I jämförelse med ”läskiga ungdomsavtal”, det som fransmännen tjatade mot och som inte genomfördes, är plusjobben rena skämtet. Ungdomsavtalen ger åtminstone full lön i både det privata och offentliga, pensionspoäng och är sjukpenning- och a-kassegrundande. Varför föredra arbetslöshet eller plusjobb framför ett riktigt jobb?"

Tack för en bra krönika!

/KA

PS! Jag tar gärna debatten kring ungdomsarbetslösheten och diskuterar med de som inte håller med - men att kasta gatsten, krossa fönster eller kasta ägg - det löser inte ungdomars situation idag.