2006/04/05

Krafttag mot ungdomsarbetslösheten

Centerpartiet har lanserat en en namninsamling till förmån för arbetslösa ungdomar.

Efter 12 år av socialdemokratiskt styre står idag 146 000 ungdomar utanför arbetsmarknaden. I Gävleborg är 1 929 (9,1%) ungdomar i åldern 18-24 år öppet arbetslösa och 1 605 (7,6% ) i någon slags åtgärd. Det innebär att 3 534 (16,7%) av Gävleborgs ungdomar inte kan bidra till samhällets utveckling...eller sin egen för den delen.

Något måste göras om det ska bli stopp på ungdomsarbetslösheten. Regeringen, men samarbetspartier, har lanserat 1 000 nya plusjobb som ska gå till ungdomar i åldern 16-26 år. De jobben räcker knappt till en tredje del av att lösa ungdomsarbetslösheten här i Gävleborg - hur kan då plusjobben vara lösningen?

Centerpartiet har lanserat idéen om ett ungdomsavtal. Det omfattar nyanställda upp till 26 år, ett frivilligt avtal att teckna, varar tillsvidare, arbetsgivaren kan under två års tid avsluta anställningen med omedelbar verkan, avslutas inte anställningen över går den automatiskt till en tillsvidareanställning. Anställningen berättigar till a-kassa och är pensionsgrundande De som är anställda idag omfattas inte av reglerna.

Så plusjobben. Plusjobben omfattas inte av lagen om anställningsskydd, LAS, och kvalificerar inte för a-kassa eller pension. Uppsägningstiden är två veckor.
(s) menar att deras åtgärder kommer att ge effekt. Kommer. Ni har haft 12 år på Er, och många år innan dess. Effekten jag ser är 146 000 ungdomar utanför arbetsmarknaden.

Centerpartiet uppmanar alla som stödjer kampen mot ungdomsarbetslösheten att skriva på detta upprop.Namninsamlingen kommer att överlämnas till arbetsmarknadsminister Hans Karlsson (s). Du skriver på här.

/KA

1 Comments:

Anonymous Anonym said...

Hej Karin
Jag har givetvis skrivit på listan, då ungdomar garanterat behöver hjälp att komma in på arbetsmarknaden.
Väldigt kul att se hur engagerad du är politiskt nu! Jag håller på dig tjejen!
tack och hej så länge /Isabelle P

1:53 em  

Skicka en kommentar

<< Home