2006/04/10

Rösta i kommunvalet

Idag presenterar SKTF en undersökning att nästan var fjärde väljare är tveksam till om de kommer att rösta i höstens kommunval. Sju procent säger att de definitivt inte ska rösta och 17 procent att de troligten inte kommer rösta. Störst tveksamhet finns bland väljare under 30 år.

Egentligen är det ganska konstigt tycker jag - men samtidigt inte. Det finns ett stort politiker förakt som jag tror ligger bakom dessa siffror. Mycket snack och lite verkstad kanske...
Samtidigt så blir jag lite förbannad; vilken barnomsorg vill du att dina barn ska ha? hur vill du att din föräldrar eller du själv ska tas om hand i äldrevården? hur ska kollektivtrafiken vara? hur ska dina barns skola vara utformad? vilka villkor ska det vara för ditt företag? hur mkt av din inkomst ska gå till kommunen? vilken grundservice kräver du?

Detta är frågor som den som avstår från att rösta bör ställa sig. Kommunen hanterar din vardag och är nära dig - utnyttja din möjlighet att påverka. Annars lämnar du möjligheten att bestämma till någon annan.

Vi som kandiderar i årets kommunval har mycket att förklara för väljarna varför de ska gå till vallokalen den 17 september.

/KA