2007/05/13

Schlageryra

Igår var det dags. The Ark skulle vinna hela tjotaballongen i Helsingfors. Men icke. Vi får kvala nästa år för att kunna komma med i stooora finalen. Undrar just hur det ska gå.

De som gick vidare från torsdagens semifinal var inte så många västeuropeiska länder direkt. Lettland, forna sovjet, men ändå. Så ja, vi får det nog tufft nästa år. För i finalen, då gick det inte att rubba östeuropa. Enligt dagens GD var sju av de 24 bidragen från västeuropa.

Att länder som ligger grannar ger varandra höga poäng - det ska inte vi i väst heller säga så mkt om. Vi fick 12a från Danmark o vidare poäng av samtliga nordiska länder.

Stina sa det bra igårkväll ang den östeuropeiska invasionen av Eurovision Song Contest: "Det är för många länder som ligger bredvid varandra". Så sant.

Vinnarlåten då...ja. Va va det Kristian Luuk sa? Inget jag tänker skriva här i alla fall, men jag håller med. Låten sa inte så mkt, visst, den var inte dålig men den kommer aldrig igång. Ukraina - näe. Rysslan - helt ok. Turkiet - helt ok. Annars tyckte jag Vitryssland var bra. O jag hoppades att Finland skulle vinna. Den var SÅ bra.

Se bilder från kvällen här.

/Karin