2006/07/07

Vart var lösningarna?

Igår var det Ohlys tur att entra scenen i Almedalen, där scenen bestod av egenhändigt gjorda banderoller - inte såg det snyggt ut direkt. Enligt DNs retorikeranalys så handlade dalet om då och nu och inte om vad som komma skall. Jag kan inte annat göra än att hålla med.

Nu har jag inte sett Hägglund eller Wetterstrand/Erikssons tal från Almedalen - men det som stack ut var att Ohly nämnde kvinnofrågor och feminism i sitt tal. Han menade att de vill bekämpa olikheterna mellan män och kvinnor. Men hur Ohly? Du levererade inga lösningar på hur detta ska göras. Det fungerar inte bara att konstatera att kvinnor är underordnade män - hur vill du bryta denna underordning?

Vidare pläderade Ohly för de 200 000 nya jobben inom offentlig sektor. En stor del av argumentationen lades på detta och varför det ska vara inom den offentliga sektorn. Jag håller med dig på en sak Ohly, att den offentliga sektorn är viktig för vår välfärd; det behövs anställda inom vården, skolan och omsorgen. Men båda måste växa och jag tror att där tillväxten idag kan skapas är inom det privata.

Igår kväll blev det två dopp; ett i Ljusnan och ett i Bergviken. Idag blir det nog några fler.

/KA