2006/07/08

Tydligt budskap

Sist ut under Almedalsveckan var Centerpartiet och Maud Olofsson. Hon talade utan talarstol och jag var iaf lite koncentrerad på huruvida hennes papper skulle blåsa iväg eller inte – men d höll sig på plats.

Maud höll sig Centerpartiets tre huvudfrågor i valet; fler jobb och växande företag, en fungerande välfärd och klimatfrågan och miljön. Jag tyckte det var tydliga budskap som Maud levererade och vad en röst på Centerpartiet innebär;
- Det behövs fler jobb inom det privata för att få fler lärare och fler händer inom vården. Detta skapas med en bra skola och en bra privat/offentlig arbetsförmedling där bonus ges till den som ordnar ett jobb. Småföretagarnas villkor måste förbättras med sänkta arbetsgivaravgifter, att småföretagarna ska få del i socialförsäkringssystemet.
- Vi behöver en välfärd värd namnet där du och din familj får bestämma. Ett vardagspussel som måste gå ihop och där det är möjligt med avdrag för hushållsnära tjänster. Där doktorn kan komma hem till dig istället för att du ska sitta på akuten.
- Miljön och klimatfrågan är vår tids stora frågor. Det behövs mer morot än piska för att komma tillrätta med denna stora fråga. Vi vill leva i en god miljö – och detta börjar hos Dig.

Alliansen är samspelt och gillar att arbeta tillsammans. Alliansen är ”en fullmatad varudeklaration medan de andra knappt ens har en ursprungsmärkning”.

Makten ska utgå från Dig – det är min sammanfattning av Mauds budskap.

I publiken skymtades många Centerpartister förbi bland annat Henrik Björkman, CUFombudsman från Gävleborg som lämnade över blombuketten till Maud. Tror även jag skymtade Svensk Näringslivs Bäckström också.

Nu ska jag se vad Hälsingehambon har att erbjuda på Långnäs i Bollnäs.

"Dansen gick på äng och backar, högt upp på hårgaåsens topp.
Man slet ut både skor och klackar, aldrig fick man på dansen stopp."

/KA