2007/03/03

CUF-kassören häktad

I går hölls häktningsförhandlingar för den fd CUF-kassören i Gävle CUF-krets. Han har häktats i sin frånvaro och är misstänkt för grov förskingring och grovt bedrägeri.

Det känns skönt tycker jag. Det var inte alls en rolig uppgift som man fick del av när den nya styrelsen för Gävle CUF skulle betala räkningar från valrörelsen och det inte fanns ett öre kvar på kontot.

Agerandet från CUF kom fort. Så fort den nya styrelsen såg att inte allt stod rätt till gjordes en polisanmälan. För att inte dölja denna information valde man att ha ett pressmöte så att pressen fick ställa frågor. Det blev även intern information i C Gävleborg.

Det som nu har hänt, förutom att kassören är häktad, är att det i dagens Arbetarblad står att det finns intern kritik i länet kring hur partiet har agerat i denna fråga. Att de inget fick veta och att ingen misstänkt bedrägeriet tidigare.

Ingen kunde i sin vildaste fantasi ana att detta skedde. Man litar på personer så länge inget annat är bevisat. Påstötningar har gjort för att CUF-kassören ska ordna detta bokslut och det svar som han gav var att han skulle ordna detta när han kom hem från sin utlandsvistelse. Ett rimligt svar då verksamheten var begränsad.

Självklart ska alla i partiet och de som vill ha information om det inträffade. Alla korten är på bordet så den interna kritiken är helt obefogad. Hur kan man ha kritik om man inte har hela bilden? CUF har hela bilden så varför inte fråga? Dessutom är CUF en helt fristående organisation och CUF har hanterat denna fråga helt rätt.

Ärendet är nu en polissak. Följden av polisanmälan och utredning är att CUF-kassören nu är häktad.

/Karin

1 Comments:

Anonymous Anonym said...

Inte ett öre? Har för mig att jag läste någonstans att han faktiskt lämnat kvar 12 öre på kontot!

Men skämt åsido, givetvis förkastligt det Patrik Öbrink gjort. Jag har själv blivit blåst av honom, liksom många andra (läste bl a att han lurat en tolvårig kille på pengar han sparat i fem år, för att köpa en dator...), och hoppas att han förr eller senare återvänder till Sverige för att avtjäna sitt straff.

12:52 em  

Skicka en kommentar

<< Home