2006/08/09

C är laddad

Så, åter i Gävle igen med Cityfesten dånandes nere från centrum. Gotland var mycket trevligt med sol och bad samt shoping. Vi tog en dagstur upp till Fårö till Sunderstrand - väldigt fint där.

Väl i Sthlm var det dags för Förtroenderåd och valkonvent. På f-rådet antog vi Centerpartiets Valmanifest - Ett kontrakt för fler jobb, förnyad välfärd och god miljö . Detta kontrakt presenterades sedan på vårt valkonvent där även Jan Carlzon (som kallade Göran Persson för Sveriges största knarklangare), Merit Wager och Mia Törnblom (som skrivit boken Självkänsla nu!) besökte. Vi centerpartister är laddade. Vi känner att vi har riktiningen klar. Vi är ett nytt och spännande parti som har gått in i framtiden. Fokuset är instället på:

- Fler jobb
Vi är på väg mot fel håll - fler måste komma i arbete för att kunna rädda vår välfärd. Vi behöver en flexibel arbetsmarknad, trygga välfärdssystem och bra företagspolitik. Diskrimineringen av unga måste sluta och vi vill införa ungdomsavtal för att unga ska få in en fot på arbetsmarknaden. Det måste även vara billigare att anställa.

- Förnyad välfärd
Det behövs ett nytt tänk som utgår ifrån dig. Många jobbar/bor i flera olika kommuner. Passa dig för att bli sjuk i fel landsting. Vi måste utgå från flexidaritet: solidaritet m de som är sjuka och flixibla utifrån individens önskningar.
Vi vill införa en barnomsorspeng där pengen ska följa med barnet till den omsorg som föräldern väljer; i huset, med de på samma gata, kommunal eller privat. Ingen ska behöva lämna grundskolan utan godkända betyg. Avdrag för hushållsnära tjänster ska införas.

- God miljö
Oljan är en ändlig resurs så en säker omställning av energin måste ske. Bränslebyte i biltrafiken, morötter i stället för piskor för att få människor att vilja ställa om och tänka miljömedvetet, en gemensam miljöpolitik i Eu behövs då miljöfrågan inte stannar vid landsgränsen.

500 centerpartister lämnade Stockholm laddade! Det bådar för en bra valrörelse!

/KA