2007/03/30

Distriktsstämma imorgon

Imorgon är det Distriktsstämma här i Gävleborg.
Jag hoppas jag kan sova i natt...jag har nämligen huvudansvar för den. 144 anmälda ombud (plus alla som inte har anmält sig). Jag var på Folkhögskolan i eftermiddag o riggade upp, fick en lektion i hur ljudet fungerade, DVD, monitorer, ljus, mörkläggning. Jag la ut handlingarna osv.
Uffa..tänk om jag har glömt ngt. Men ja, just nu kommer jag inte ihåg vad det kan vara, men i och med att jag inte gjort ngn stämma förr så ja...will see :)

En sak som jag har gjort är att det inte kommer vara några fanor. Det öppna, moderna och varma Centerpartiet. Visst, fanorna är jätte fina - men nu blir det en stor Centerklöver, stora klövrar vid talarstolarna samt roll-ups. Jag hoppas det blir bra ändå.

Sitter nu och kollar på finalen av Let's Dance. Jag hoppas nog att Cissi och Martin vinner...fast ja...Tobbe och Annika är oxå bra. Ja....spännande.

/Karin

2007/03/28

Magnus - jag håller tummarna

Idag har CUFs valberedning presenterat sitt förslag till ny förbundsordförande för CUF. Marie Wickberg från Värmland föreslås bli ny ordförande och Magnus Andersson föreslås till Vice ordförande.

Det är båda väldigt kompetenta och kan driva på samt ta över staffettpinnen från Fredrick Federley på ett mycket bra sätt. Hade jag varit ombud på CUFstämman hade jag valt att lägga min röst på Magnus.

Magnus är ideolog och praktiserar detta på ett mycket bra sätt. Han är trygg i sig själv och är en god ledare och jag tror att han skulle kunna göra mycket bra saker inom CUF för att CUF ska stå stark inför valet 2010. Han är en extremt god debattör som alltid får till det med en liten finess och skicklighet.

Det blir en mycket spännande förbundsstämma. Läs mer här och här.

Annars har jag fullt upp på jobbet nu med att ordna Distriktsstämman här i Gävleborg på lördag. Jag känner jag har koll på läget med ja, jag hoppas jag inte glömmer allt för mkt. Visst, jag har varit på många Distriktsstämmor - men ordnat en med allt praktiskt. Men pressinbjudan, blommor är beställda, annons har det varit, handlingar ute osv är nga saker som är klara iaf. Sen så ska jag packa bilen med massa C-grejer och ställa ut där. Ska träffa teknikmänniskan där på fredag så jag får lära mig hur allt fungerar. jag hoppas kunna visa en DVD bland annat.

Telefonerna har gått het idag (förutom alla som vill anmäla sig till stämman) av journalister som vill veta om Anders W Jonsson kommer att avgå på lördag med anledning av en skrivelse från kretsarna i norra hälsingland där de kräver hans avgång. Det tänker han inte göra. Det blir en spännande stämma - nästan så jag vill ha den idag. Imorgon står det säkert lite mer i tidningarna då valberedningen haft ett extramöte ikväll med anledning av skrivelsen.

Läs mer här, här och här.

/KA

2007/03/22

Mkt kommittédiriktiv idag

Hittade ett till kommittédiriktiv från Regeringen värt att nämna. Det gäller vilka studievägar som ska finnas i gymnasieskolan.

Tre olika huvudinriktningar ska finnas som leder till en gymnasieexamen. Det ska ses över programstrukturen och klart ange vilka som är yrkes- samt studieförberedande. Utredaren ska även kolla på en flexibel lärlingsutbildning. Vidare ska utredaren kolla på hur det ska vara med riksintag eller inte.

Mars 2008 ska utredningen vara klar. Spännande. Det behövs göras ngt med gymnasieskolan för att genomströmmningen av elever ska öka. Idéen med tre vägar genom gymnasiet med studie- och yrkesförberedande samt lärlingsprogram är mycket bra.
Bygg oxå på med individuella utvecklingsplaner för att kunna se och följa eleven genom gymnnasieskolan. Jag tror även att gymnasieskolan ska vara flexibel. Varför inte slopa timplanen? Detta för att eleven ska kunna utvecklas i sin egen takt.

/Karin

Översyn av myndighetsstruktur

Sitter och läser kommittédiriktiv till en översyn av myndighetsstrukturen inom skolan.

"se över och lägga fram förslag om organisationen av de statliga förvaltningsmyndigheterna inom skolväsendet, förskoleverksamheten och skolbarnsomsorgen samt Nationellt centrum för flexibelt lärande, Myndigheten för kvalificerad yrkesutbildning, Valideringsdelegationen, Socialstyrelsens institut för särskilt utbildningsstöd och Tolk- och översättarinstitutet."

Va med myndigheter som styr över skolan. Låter bra med en översyn för att enklare kunna styra över skolan. Jag tror säkert oxå att det blir tydligare för de som arbetar i skolan.

/Karin

2007/03/15

Nu har det börjat

Ikväll har jag och Jesper packat sex stycken banankartonger hemma hos mig. Tog en timme o få ner talltrikar, glas o tömma min stoooora bokhylla. Men det har bara börjat. More to come.

En annan sak som börjat är att det igår kom diriktiv till en utredning som Jan Björklund tillsatt för att utreda vilka betyg som ska ges i grundskolan. Alltså att ändra från dagens U, G, VG och MVG. Förslaget till utredning är att göra det likt ECTS-betygen.
Det tyckte jag var bra. För ECTS-betygen kommer ju att införas på högskolan vilket då kommer att vara ett inarbetat betygssystem - samt ett lika system hela vägen.
Måga har välkomnat de nya betygen. Det gör även jag. Det behövs fler steg vilket för dagens betyg begränsar många och det är väldigt vanligt med ett G+ eller VG+ fast det där "+" syns inte i betyget.
Betyg kommer även att ges tidigare - från årskurs sex. Det är oxå bra. För många kommer betygen som en chock i årskurs åtta. Nu kan alla få en fingervisning tidigare.
Visst, betyg löser inte allt. Det behövs lärarresurser, att eleven är i centrum och individuella utvecklingsplaner och goda utvecklingssamtal. Allt detta för att fokus ska komma på elevens lärande och utveckling.

/Karin

2007/03/11

Min älskling 30 år idag

Idag fyller min älskade 30 år! Hipp Hipp Hurra Hurra Hurra Hurra.

Efter en trevlig frukost så åkte vi upp till Söderhamn där Jesper bjudit in till lite eftermiddagsfika i kvarterslokalen på Bergbacken. Hans mamma hade donat jätte mycket med att beställa smörgårdstårta, baka tråta osv. Till kalaset så kom hans bror, mamma, mamans kompis, pappa, 5 polare, min bror och sambo. Mina föräldrar kunde inte komma för de låg hemma i vinterkräksjuka (efter jag smittat dem...sorry).

Det var jätte trevligt. O jag tror att Jesper oxå hade en mkt trevlig dag. Min familj och hans familj hade skrammlat ihop till en digitalkamera åt honom. Den passade Jesper perfekt och han kunde inte slita sig ifrån den. Så nu har han varnat mig att jag kommer bli ett övningsobjekt :)

Hoppas Du hade en kanondag idag älskling. Igår hade vi oxå trevligt med kvartsfinal på Läkerol Arena mellan Brynäs - HV71 + att Jesper fick en Brynäls-halsduk samt Brynäs-nyckelband av mig. Samt att vi fick i oss lite sushi. Nice.
Ser fram emot att bli sambo med dig!

/Karin

2007/03/10

JA!!!


The Ark kommer representera Sverige i Helsingefors. Den var bäst så det känns otroligt bra.

Lite tråkigt att Marie Lindberg fick så pass få röster av jury-grupperna. Hennes låt var så fin.

Nu tar vi Helsingors 12 maj.
"Words I like to brake them, words I like to shake them...baby I'm the worrying kind"

/Karin

2007/03/08

Mår lite bättre

Idag mår jag lite bättre. När jag i tisdags kom hem från Söderhamnskretsens årsmöte så tog det inte mer än en timme innan det var kört. Vinterkräksjukan hade slagit till. Inte alls roligt. Men nu börjar det ta sig. Dock har jag inte kommit över den flytande föda som jag får i mig via nyponsoppa och blåbärssoppa. Imorgon får de blir lite mera substans i maten.

Hellst av allt vill jag jobba! Jag har börjat på ett jätte spännande jobb nu som Politisk sekreterare / Ombudsman för Centerrörelsen i Gävleborg. Det finns så mkt att göra o så mkt att ta i. Så mkt att utveckla! Jag började för en vecka sedan o har reda hunnit besöka två kommunkretsars årsmöten och fått presentera mig. I Söderhamn var jag den enda gästen och då pratade jag lite om Uppdrag 2010 och hur vi kan arbeta lokalt. I Hudiksvall var det oxå kul att vara. De va närmare 100 pers på årsmötet.

Så fyra jobbdagar och tre sjukdagar. Inte en optimal start. Men d va länge sen jag va sjuk och nån gång ska det ju komma.

När man e sjuk så här så hinner man ju se lite på tv. I alla fall idag för igår orkade jag inget. Idag är det ju internationella kvinnodagen och jag han glutta lite på tre olika seminarier; ett från Berns, ett från LO-borgen och ett från China-teatern. Det får Berns var mkt spännande där många ledande kvinnor pratade. Lika det från China där Kvinnohjärtat var i fokus. LOs hadlade om ett nytt system för jämställda kvinnolöner. Ojämställdheten uppmärksammas, olika generationer kvinnor uppmärksammas, man ger råd och man vill bryta något negativt.

Det finns mycket att jobba med. Och jag hoppas att det inte bara lyfts upp en dag som denna utan att det är ngt som det kommer att arbetas med framöver oxå.

/Karin, på bättringsvägen

2007/03/03

CUF-kassören häktad

I går hölls häktningsförhandlingar för den fd CUF-kassören i Gävle CUF-krets. Han har häktats i sin frånvaro och är misstänkt för grov förskingring och grovt bedrägeri.

Det känns skönt tycker jag. Det var inte alls en rolig uppgift som man fick del av när den nya styrelsen för Gävle CUF skulle betala räkningar från valrörelsen och det inte fanns ett öre kvar på kontot.

Agerandet från CUF kom fort. Så fort den nya styrelsen såg att inte allt stod rätt till gjordes en polisanmälan. För att inte dölja denna information valde man att ha ett pressmöte så att pressen fick ställa frågor. Det blev även intern information i C Gävleborg.

Det som nu har hänt, förutom att kassören är häktad, är att det i dagens Arbetarblad står att det finns intern kritik i länet kring hur partiet har agerat i denna fråga. Att de inget fick veta och att ingen misstänkt bedrägeriet tidigare.

Ingen kunde i sin vildaste fantasi ana att detta skedde. Man litar på personer så länge inget annat är bevisat. Påstötningar har gjort för att CUF-kassören ska ordna detta bokslut och det svar som han gav var att han skulle ordna detta när han kom hem från sin utlandsvistelse. Ett rimligt svar då verksamheten var begränsad.

Självklart ska alla i partiet och de som vill ha information om det inträffade. Alla korten är på bordet så den interna kritiken är helt obefogad. Hur kan man ha kritik om man inte har hela bilden? CUF har hela bilden så varför inte fråga? Dessutom är CUF en helt fristående organisation och CUF har hanterat denna fråga helt rätt.

Ärendet är nu en polissak. Följden av polisanmälan och utredning är att CUF-kassören nu är häktad.

/Karin