2007/02/23

Stolt bilägare

Idag har jag köpt mig en bil. Pappa hittade en bil åt mig på www.bytbil.se så idag så kom de ner till Sthlm och hjälpte mig att kolla på den. Den är verkligen jätte fin. Den gick som smort nu smort till Gävle i eftermiddags. Jag har inte kört genom sthlm förr så mamma åkte med mig..o d gick galant.

Känns skönt att ha bilbiten klar nu inför mitt jobb här i Gävleborg. Det kommer ju bli en hel del åkande. Jag har ju länge velat ha en bil och äntligen så har jag gått från ord till handling.

Så här sin min lilla pärla ut:

Äntligen!
Det känns jätte bra.

/Karin

2007/02/18

Det låter som råttorna..

Skrev precis en blogg..men när jag skulle kopiera det så försvann det. Grrr…man blir SÅ irriterad då. Men men det är bara att hugga i.

Just nu sitter jag hos Lisa i Sthlm. Hon är så snäll och låter mig bo här tills mitt jobb slutar. Jag har redan hunnit plocka hit några saker – fast inte så många för Lisa bor på 24 kvm. Vi har lyckats fått in nga rutiner där lisa gör frukost, jag diskar, jag lagar lite mat, imorgon ska jag tvätta osv. Känns som ett gammalt par J

Hon tycker det låter som råttorna på vinden när jag skriver..men d måste ju gå undan. Eller hur?

Idag har vi haft anställningsintervjuer på Centerstudenter för vi ska rekrytera en ny förbundssekreterare. Jätte bra att få den erfarenheten. Nu i veckan ska vi ta referenser men det känns bra. Så jag hoppas även att det blir bra i slutändan.

Igår var jag o Jesper och kollade på två lägenheter. Vi staplade in i två lägenheter för att undersöka om vi skulle vilja bo där. Men ingen av oss fick den hära ”wow-känslan” i ngn av dem. Så nu funderar vi som vi ska flytta ihop i Jespers lägenhet. Dock så måste man fundera en vända till i och med att det blir jag som flyttar in hos Jesper och inte jag och Jesper som flyttar in i ngt. Iof så tror jag att det går att lösa väldigt bra. Så ja, vi får se. Spännande är det.

VM i Åre slutade idag. Tack vare Anja så blev det ett bra VM och även Järbyns insats. Det kom upp en diskussion på nyheterna ikväll att Sverige är dålig att ta vara på den turism som finns i Sverige och att politiker kanske inte förstår potentialen. Men det kan nog bli annat på det nu. Det gäller också att ta tillvara på den skaparkraft som finns där ute. För tillsammans tror jag att vi kan göra något bra.

/Karin

2007/02/17

Yes!! Stödet ökar

I dagens DN står det att det kan bli ett brett stöd i riksdagen för avskaffandet av kårobligatoriet. Det känns otroligt skönt tycker jag.

Idag tvingas Du som studerar vid ett universitet eller högskola att vara medlem i den studentkår som finns vid lärosätet. Du kan inte välja att gå ur om studentkåren driver helt fel saker eller gör konstiga uttalanden.

Även om jag har varit vice ordförande för en studentkåre och varit väldigt engagerad i en studentkår så tycker jag det känns rätt. Man tar lixom alla medlemmar för givet...inte minst de pengar som kommer in till verksamheten via kåravgifterna. Väljer kåren att ha en avgift på 500 kr per termin så måste studenten betala.

Nu måste studentkårerna tänka om. Man måste smalna av sin verskamhet och bli vassare. De måste skapa ett mervärde till att vara medlem i studentkåren. Man måste jobba med marknadsföring på ett helt annat sätt. Detta tror jag på ett vis kan vara bra för kårerna. Att de får bli den fackförening som de är.

Så vid utskottets sammanträde i torsdags så ser det ut att förslaget kan få stöd av även S och V. Mp har sedan tidigare stött regeringen i denna fråga.

Jag räknar ner...

/Karin

Förändringar av plusjobben

Vid regeringens sammanträde i torsdags så beslutades att ta bort merkostnadsersättningen för plusjobb. Anledningen är att regeringens mål är att minska utanförskapet och satsa på de som står längst ifrån arbetsmarknaden.

Efter att budgetpropositionen presenterades och före slutdatumet då man inte längre fick förmelda plusjobb så spurtade arbetsförmedlingen. De utfärdade 4400 fler plusjobb än beräknat. Man kan säga att de jobbade övertid. Vilket sätt att sätta sig emot!!

Arbetsförmedlingens spurt innebär en högre utgift för staten. Om inte ngt hade ändrats så hade man fått dragit ner på det särskilda anställningsstödet, som går till de som står längst från arbetsmarknaden.

För de som har plusjobb blir det ingen förändring - de kommer kunna fortsätta sina jobb. Regeringen menar att det allra viktigaste är att kommuninvånarna i dagens gynnsamma arbetsmarknadsläge får jobb. Därmed förbättras också kommunernas ekonomi. Regeringen gör också extra satsningar på vård, skola och omsorg vilket i huvudsak är kommunala verksamheter.

Helt rätt tycker jag.

/Karin

2007/02/16

Länge sen...

...jag bloggade nu. Nästan en månad sedan. Men tiden har inte riktigt räckt till för det.

För en månad sedan jobbade jag kvar på studentkåren som bostadsförmedlare/receptionist. Jätte roligt och träffade mkt folk. Har ju jobbat där ja inom verksamheten sedan 2002 först som vice ordf o när jag avslutade det så har jag varit där och sommarjobbat och hjälpt till vid terminsstarterna. Nu har jag slutat där definitivt (el man ska ju aldrig säga aldrig) och blev avtackad med ett presentkort. Så nu ska det handlas smycken! Tack så mkt Pia, Birgitta, Ann-Sofi, Therese, Tommi, Thomas och PO.

Jag har börjat på mitt jobb i Sthlm som verksamhetsutvecklare på centerpartiets riksorganisation. ...och även hunnit säga upp mig från det. Jag fick ett jobberbjudande jag inte kunde tacka nej till här i Gävleborg som politisk sekreterare/ombudsman. I veckan blev det klart att jag slutar i Sthlm 28 feb och börjar här i Gävleborg 1 mars. Jag är så tacksam över att det kunde lösa sig så fort. Som jag har sagt till många nu "inte för länge på ett och samma jobb". Men jag kommer ju komma i kontakt med RO väldigt mkt ändå. Bland annat så ska jag vara sekreterare i en grupp som Partistyrelsen idag valde och gav uppdrag till. Så det ska bli kul.

I övrigt är jag irriterad över hur facket agerar mot arbetsgivare som inte tecknar kollektivavtal. Sofia som idag äger Wild n' fresh i Göteborg har gett upp efter blockaden mot henne. Räcker det inte med att Hotell o Restaurangfacket agerar men alla andra via sympatiåtgärder. Usch. Även en make-up store affär är oxå utsatt för blockad.

Vi har haft fösta nämnden med Nämnden för Lärande och Arbete. Eller vi hade ett möte i januari samt att vi hade utbildning och nämnd i Orbaden Mkt trevligt o lära känna alla. Vi fick en genomgång av alla våra verksamheter - det är mkt att lära. Under nämnden så beslöt vi att vi skulle ta emot runt 150 flyktingar till Bollnäs och vi gav vår utvecklingsenhet i uppdrag att se över vår SFI-verksamhet och vår mottagningsenhet.

Så det är mkt tåg tåg tåg och farande. Sova här och sova där. Har hunnit varit i Örebro på FS-möte, i Leksand på partiets kommundagar (där vi fick på i Tällberg och Dalecarlia förresten), hos Lisa, hemma hos mor o far, hos Jesper..ja jag flänger. O jag hoppas d blir lite mindre flängande och en mera fast punkt när jag kommer hemåt igen. För imorgon ska jag o Jesper iväg och kolla på två lägenheter :)

/KA