2005/08/19

Jag säger då det...

Det är lite mer än ett år in för valet flirtar regeringen vilt med väljarna. Persson agerar tomte och barnfamiljerna från tillskott i kassan - ett tillskott som behövs. Men det är fegt att göra det nu. Vi får inte glömma bort förra valrörelsen "Barnfamiljerna ska få mer pengar". Direkt efter valet var tonen annorlunda: "När det statsfinansiella läget tillåter". Tydligen har den infallit nu - ett år innan valet. Flirt flirt regeringen.

Även arbetslösheten ger sig regeringen på. Ett gott fösök med det räcker inte. 50 000 arbetslösa ska få jobb - bara här i Gävleborg finns det så många arbetslösa. Dock så sker satsningen i fel sektor - nämligen den offentliga. Enligt företagarorganisationer finns framtiden och jobben inom den privata. Vi behöver fler jobb. Fler möjligheter. De skapas inte inom det offentliga.
Arbetsgivaravgiften sänks i två år. Det är jättebra att företagen vågar anställa igen genom det. Men vad händer efter två år - får dessa gå då?

Inom högskolan händer det oxå saker. 15 000 nya högskoleplatser ska skapas, utöver de 3500 som regeringen lovade nu inför höstterminen. Dessa nya plaster är ett ypperligt sätt för regeringen att förbättra arbetslöshetssiffrorna. Mer platser - följs det av lika mycket resurser oxå? Hur kommer det att se ut om 3-4 år när alla dessa "kommer ut" med en högskoleutbildning i bakfickan? Idag är 50-60 000 akademiker utan jobb.

Nej, jag besvarar inte regeringens flirtande. Det behövs långsiktighet i att lösa arbetslösheten. Det är dags för regeringsskifte.

/KA

2005/08/16

Välkommen Therese!!

Nu har min kompis Therése Pettersson som är nyfunnen Centerpartist oxå skaffat sig en blogg!

Den hittar Du här!

Länka gärna till henne!

/KA

2005/08/05

ÄNTLIGEN!

Äntligen kommer det att gå X2000 tåg på Norra Stambanan!
Stockholm - Östersund!
Tänk er. Vad härligt.

Detta är ngt som inlandskommunerna har väntat på länge. Det nya resecentrum som byggs i Bollnäs kommer väl till pass. En timme kommer det att tjänas in på stäckan. Det gör mkt.

Jag längtar till 2008!

/KA